Close
Back to top

Warmonline Online Marketing bureau | SEA, SEO partner Breda Google Keyword Planner

SAMEN MET JOU GAAN WE VOOR ONLINE SUCCES.

De Keyword Planner Tool is een handige tool van Google om zoekwoorden onderzoek uit te voeren. In de keyword planner, die onderdeel is van Google Ads, kun je globaal zien hoeveel zoekopdrachten er maandelijks voor een bepaald zoekterm zijn. Aan de hand van deze data kun je keuzes maken voor welke zoektermen je jouw pagina’s gaat optimaliseren.

HOE KAN IK DE KEYWORD PLANNER GEBRUIKEN?

Om gebruik te kunnen maken van de Keyword Planner heb je een Google Ads account nodig. Als je die hebt, kun je inloggen via https://ads.google.com/home/. Zodra je met jouw Google account bent ingelogd, kom je in het beheerdersgedeelte. Je kunt nu rechtsboven klikken op tools en instellingen. Er wordt nu een dropdown-menu geopend. Helemaal links in het menu staat Zoekwoordplanner.

Vervolgens klik je op nieuwe zoekwoorden ontdekken. Hier kun je jouw zoekwoorden invullen. Je krijgt dan de zoekwoorden te zien, met een indicatie van het aantal maandelijkse zoekopdrachten. Vaak geeft Google ook andere suggesties, die gerelateerd zijn aan jouw gekozen zoekopdracht(en).

Wanneer je een actief Google Ads account hebt met voldoende advertentiehistorie, krijg je specifiekere zoekvolumes te zien, in plaats van de indicaties.

HULP MET ZOEKWOORDEN ONDERZOEK

Kom je er toch niet helemaal uit? Of wil je specifiekere zoekvolumes weten, in plaats van een indicatie? Neem dan contact met ons op.

bent u ook toe aan online succes?