Close
Back to top

Warmonline Online Marketing bureau | SEA, SEO partner Breda Google Shopping

GOOGLE SHOPPING

Google Shopping is tegenwoordig niet meer weg te denken uit Google. Wanneer je in Google opzoek gaat naar bepaalde producten, vind je bovenaan of aan de zijkant van de zoekresultaten productadvertenties. Deze advertenties worden weergegeven met een afbeelding en titel. Daarnaast worden er vaak sterrenreviews, beschikbaarheid en/of verzendinformatie weergegeven.

Warmonline Online Marketing bureau | SEA, SEO partner Breda Google Shopping

HOE WERKT GOOGLE SHOPPING?

Voor Google Shipping is het nodig om eerst Google Merchant Center goed in te richten. Je geeft hier namelijk alle productinformatie aan Google die nodig is om de advertenties te kunnen vullen met de juiste gegevens. Lees hier meer over Google Merchant Center.

Als je Google Merchant Center goed heb ingericht, kun je het koppelen aan je Google Ads account. Daar kun je vervolgens een advertentiecampagne opzetten voor jouw producten.

IS HET GRATIS?

Voor Google Shopping advertenties betaal je per klik. Iedere keer dat er iemand op jouw advertentie klikt, betaal je een bedrag aan Google. Hoe hoog dat bedrag is, kun je zelf bepalen. Maar let wel op dat de hoogte van je bod van invloed is op je positie. Als je te laag biedt, kan het dus zijn dat je advertentie niet wordt weergegeven.

bent u ook toe aan online succes?