Close
Back to top

Warmonline Online Marketing bureau | SEA, SEO partner Breda Google Tag Manger

GOOGLE TAG MANAGER

Google Tag Manager (GTM) is een handige tool voor websites die gebruik maken van verschillende marketing tools zoals Google AnalyticsGoogle Ads, Facebook Ads en LinkedIn Ads. Wanneer je gebruikt maakt van deze verschillende tools, moet je voor iedere tool een apart stukje code (een tag) in je website plaatsen, om data te verzamelen voor de specifieke tool. Door het installeren van Google Tag Manager hoef je slechts één code in je website te plakken (die van GTM). Vervolgens beheer je de tags van andere marketing tools via Google Tag Manager.

WAT IS HET VOORDEEL?

Google Tag Manager biedt verschillende voordelen.

  1. Minder code in je website
  2. Niet meer afhankelijk van een programmeur
  3. Minder aanpassingen aan de broncode van je website

Doordat je slechts één tag in je website hoeft te plakken, heb je minder code in je website nodig. De laadtijd van je website wordt hierdoor sneller. Dit is fijn voor je bezoekers, maar ook Google vindt dit belangrijk.

Daarnaast ben je na de installatie niet meer afhankelijk van een programmeur. Als website-eigenaar of marketeer weten we allemaal hoe frustrerend het wachten op een programmeur kan zijn, terwijl we snel met een marketing tool aan de slag willen. Dat wachten is met Google Tag Manager verleden tijd. Je kunt via de gebruiksvriendelijke interface van GTM zelf tags plaatsen.

Als laatste worden er minder aanpassingen aan de broncode van je website gedaan. Als je elke tag apart in de broncode van je website moet plakken, loop je altijd weer het risico op fouten die je website plat leggen. Na installatie van GTM hoef je niet meer aan de broncode van je website te komen om een tag te installeren.

HULP NODIG?

Heb je hulp nodig bij het installeren? Of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze online marketing experts.

bent u ook toe aan online succes?